24 Temmuz 2014 Perşembe

Dolgu uygulaması yaptırmak güvenilir mi? Nelere dikkat etmeliyiz?

Türk kadınlarına dolgu uygulamaları ile ilgili önerileriniz nelerdir?
Doktorun iyi bir itibarı olduğundan emin olunmasını öneririm. Ayrıca,  birkaç lira veya euro daha ucuza satılıyor diye ürün tercih edilmemelidir.
Hastadan çok doktor sizi ihtiyacınız olana yönlendirmelidir. Bazı bölgeler daha iyi hale getirilir ama tam olarak düzeltilemez. Çok ileri gitmek anormal bir görüntüyle sonuçlanabilir. Doğru olarak yapılan dolgular, cerrahi girişim olmaksızın harika sonuçlar verebilir.
Ne tip bir ürün enjekte edildiğini bilme konusunda ısrarcı olunuz. Mutlaka doktorunuza kullanacağı dolgunun markasını sorunuz. İyi dolgular ve markası bilinen kaliteli dolguların kullanılması başarılı sonuçlar için en önemli etkendir.




Güvenilir olmayan dolgular ne gibi yan etkilere yol açabilir?
Çok sayıda merdivenaltı yerlerde dolgu uygulamaları yapılıyor. Hasta kullanılan dolgu maddesinin markasını doktoruna mutlaka sormalı, ucuzunu değil en kalitelisini tercih etmeli. Bu konuda dikkatli olunması gerekir. Aksi takdirde doğal olarak bu durum pek çok komplikasyonu da beraberinde getirebilir. Ayrıca uygulamayı yapacak kişi mutlaka bir doktor olmalıdır.
Örneğin, Seltek Estetik Çözümler’in Türkiye temsilciliğini yaptığı İsviçre Teoxane Laboratuvarı en yüksek güvenlik düzeyine (sınıf VI) sahiptir. Bu düzey, normalde yalnızca aşı üretiminde gereklidir. Hyalüronik asit hiçbir risk oluşturmadan veya hastanın sağlığına zarar vermeden uygulanan bir dolgudur.
Dolgu uygulamalarında sonrasında mimik hareketleri kaybolur mu?
Kesinlikle hayır, aynı doğal ifade devam eder. Ancak tek sorun olabilir, o da fazla doldurmanın belli bir yüz ifadesiyle birlikte doğal olmayan bir görüntü verebilmesidir. Örneğin, yanaklara aşırı dolgu aplikasyonu, hasta gülümsediğinde anormal bir görüntüye neden olabilir. Dudakta oluşturulan çok fazla hacim de konuşurken veya gülümserken normal hareketi engelleyebilir.

*Basın Bültenidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder