24 Nisan 2012 Salı

Colourfit deneyimim..

Cuma günü bir kısmını anlatabildiğim Colourfit Renk Analizi'nin tamamını ayrıntılı olarak bugün anlatmaya çalışacağım. Bir kere renkler, desenler, insan ilişkileri, uyumlarla ilgili herşey çok ilgilimi çekiyor. Şehir Plancısı olmasam kesin insan ilişkilerini inceleyen bir meslekle uğraşmayı isterdim.
Biliyorsunuz bu renk analizine sevgili Ojemrujumrimelimin düzenlediği ve miss pera ve markafoni'nin sponsorluğunda  yapılan bir çekiliş sayesinde katıldım. Daha önce colourfit konusunda bilgim vardı ama bu kadar detaylı ilgilenmemiştim. O nedenle cuma günü randevu saatine sabırsızlanarak gittim. Sevgili Oya Komar beni bekliyordu ve biraz sohbetin ve genel bilginin arkasından renklerimin tespitine başladık. Öncelikle Oya Hanım bana ana renkler konusunda bilgi verdi biraz.

 

Ana renklerimiz..


Sıcak ve Soğuk Renk Kartelaları..


İlkbahar-Yaz-Sonbahar-Kış Renkleri


Makyajım silindi beyaz önlüğüm bağlandı veee hazırım...


Oya Hanım öncelikle hangi renk grubuna ait olduğumu bulmak için düz beyaz fonun üzerine sıcak ve soğuk renk gruplarını teker teker denedi. İlk denemeler sonucunda sıcak renklere uygun olduğum çıktı. Daha sonra  sıcak renk grubunun açık ve koyu tonlarını denemeye başladık. Bu denemeler sonucunda da koyu tonlar bana uygun çıktı. Açıkçası herşey  tam da istediğim gibi gidiyordu.




Denemeler devam ediyor..


Renklerim yavaş yavaş oluşuyor..


Altın rengi bana çok uyar yaşasın... :)


Oya Hanımın titiz incelemeleri ve beraberce kararımız en sonunda benim bir "Sonbahar" kadını olduğum yönünde oldu. Sonbahar kadınlarına ya da insanlarına diyelim sıcak, koyu, mat ve soft renkler uyuyor. Koyu kahverengiden açığa kadar her ton, yumuşak tarçın renkleri, sarı alt tonlu yeşiller, maviler, koyu morlar, griler, petrol renkleri kısaca sonbahar mevsiminde doğada görebileceğimiz her renk. Doğa gerçekten bu işi biliyor.  Bu tonlar benim bilmeden çoğunlukla sevdiğim ve kullandığım bütün renkler aslında. Oldum olası bebek renkleri diye tabir ettiğim  pastel tonlardan, çiçek böcek, kelebek desenlerinden hiç hoşlanmam, mümkün olduğu kadar da kullanmamaya çalışırım. Bu sezon da şansıma her yer pastel renk ve çicek böcek kaynıyor.. (Bkz.. Zara..) İnsan biraz da koyu tonlar koyar dimi sezona nerdeeee... Doku olarak da yine yumuşak dokulu ve kesin hatlı kumaşlar, desenler ve aksesurlar bana uygun.

Renklerimiz tespit edildikten sonra sıra geldi makyaj yapmaya tabiki. Oya Hanım makyajda da bana sıcak kahveler, mor tonları ve koyu yeşillerin uyacağını söyledi. Kesinlikle parlak ışıltılı renklerden kaçınmam gerekiyormuş, aslında bunu gözüm algılıyordu benim de ama ışıltıyı da malesef özellikle makyajda o kadar çok severimki. Neyse artık mümkün olduğu kadar gece makyajında kullanmaya çalışacağım ışıltılı cicilerimi. Tabi bu sayede sıkı bir makyaj malzemesi detoxu yaptığımı ve yapacağımı söylememe gerek yok.. :)




Bunlar bana uyacak mat, koyu, yumuşak tonlar..

Makyaj bitiminden sonra geldik benim top 5 rengimi belirlemeye.. Tabi ilk sıraya muhteşem yumuşacık bir kahve tonu  ve şahane bir "Royal Purple" yerleştirdik.


İşte benim top 5'im. Top 5 dediğime bakmayın bu listeye istediğiniz kadar renk koyabilirsiniz.. Bu sadece kendinizi en iyi hissedeceğiniz birkaç rengi belirlemek amacı taşıyor.


Renklerim ve ben..


Ay koltuğun üstünde bile şahane duruyorlar.. Bu Listeye bir adet de tarçın rengi eklemek isterim..


Sadece bana değil birbirlerine de nasıl uyumlu olduğuna bakarmısnız renklerin. Aynı skalada olan renkler birbirleriyle ne kadar uyumsız görünseler bile bir arada kullanılabilirmiş.


İşte benim tonum bir pembe..






Renkler renkler.. Burada kullanabileceğimiz, fikir edinebileceğimiz temel bazı renkler görünüyor.  Tabi Oya Hanıma göre kendimizi bu renkler arasına da kısıtlamamız gerek.. Bize iyi gelen temel renk skalamız içinde kalan herhengi bir rengi ve tonu da kullanabiliriz. Bu eğitim herşeyden önce kendimizi iyi hissetmemiz için. Zaman zaman insanlar bize iltifat ederler ve nedeninin bilmeyiz, işte bu eğitim sonucunda anlıyoruz ki insanlar o gün giydiğimiz renkler tam tabiri ile bizi açtığı için iltifat ediyorlar aslında bilmeden.. Bu iltifat aldığımız kıyafetleri, renkleri düşünürsek aslında kendi rengimizi de bulmuş oluyoruz. Bütün büyük firmalar bu renk analizinin ve renklerin insanlar üzerindeki etkisini artık keşfetmiş durumdalar ve sık sık renklerle insanları etkileme yöntemine başvurur oldular artık.



Sevgili Oya Hanım.. Kendisi çok tatlı bir ilkbahar kadını..


Oya Hanımın çalışma atölyesinden bir köşe.. Cam vazo içinde bulunan renk renk fularlar renkleri nasıl kullanacağımızı göstermek ve görmek açısından çok faydalı oldu.

Sonuca gelmek gerekirse, bu eğitim bana bazı bildiğim şeyleri doğrulattı ve bilmediğim pek çok şeyi de göstermiş oldu. Bundan sonra elim niye pastellere gitmiyor, niye yaz aylarında bile koyu renklere yöneliyorum gayet iyi bileceğim. Kendi renklerimi iyice tanıyıp, alışverişimi de bu yönde yapmaya gayret edeceğim. Tabi gardrobumda ve makyaj çantamda sıkı bir eksilme olacak ama bunu da yeni yapacağım alışverişler ile kapatacağım. İnsan ilişkileri ile ilgilenen, kendisi ile ilgilenen değişik şeyler öğrenmeye, denmeye meraklı her insanın alması gereken bir eğitim de değil bir sohbet seansı bu..
Sevgili Oya Komar'a beni misafir ettiği için, ojemrujumrimelime de bana bu fırsatı güzel çekilişi ile sağladığı için çok teşekkür ediyorum..
Sevgiler..






4 yorum:

  1. Canım memnun kalmana çok sevindim ;) Rica ederim. Anlatımın ve görsellerin harika ;) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim şekerim keşke sen de olabilseydin..

    YanıtlaSil
  3. Wow, this article іs nice, mу younger sistеr is analyzing such things,
    therеfore I am going tο convеy hеr.



    mу homeρage :: chubby live

    YanıtlaSil
  4. Hello thегe! Do yоu use Twitter?
    I'd like to follow you if that would be okay. I'm undoubtedly enjoying your blog
    and look forwarԁ to nеw updаteѕ.


    my page - bbw movies

    YanıtlaSil