4 Eylül 2014 Perşembe

Ye, keşfet, şaşır: Yemek.com açıldı!

Yemek.com, yemek hazzının peşinden koşanları buluşturmak için, şimdi yayında. Yedi farklı kategorisiyle seksi tariflerden mekan önerilerine, eğlenceli listelerden videolara yemeğe dair içerikleri bir araya getiren Yemek.com, yemekle aramızdaki duygusal bağı güçlendirmeye kararlı. Geleneksel tatların püf noktaları, ünlü restoranların gizli tarifleri, keşfedilmeyi bekleyen mekanlar, en yeni yemek trendleri ve mutlaka bilmeniz gereken haberlere kadar her şey, Yemek.com ziyaretçilerini bekliyor. Yemek.com bir yemek okulu, bir eğlence merkezi ve lezzet kaşiflerinin buluşma noktası.




Sevdiceği uğruna İtalyan mutfağını öğrenenler, işi gücü bırakıp Cihangir'de pilavcı açmayı hayal edenler, tek mutfak becerisi olan menemenle övünenler, tüm hafta perhize girecek olsa da o sufleyi yiyenler, seyahatleri için otelden önce restoran araştıranlar, yemeğin tadına bakmadan tuz atanlar, Instagram fotoğrafı için yemeğini soğutanlar… Birleşin! Yemek.com açıldı!

Sadece karnını doyurmak için yiyenlere değil, yemek hazzının peşinde koşanlara kucak açan site Yemek.com, güldürürken yediriyor, gezindikçe şaşırtıyor, keşfederken acıktırıyor. Tarif, ye, iç, şaşır, izle, öğren ve keşfet şeklinde yedi farklı içerik grubunun bulunduğu Yemek.com, ilham veren paylaşımlar, videolar ve listeler ile ağız sulandırıyor; en yeni yemek trendlerine yer vererek ufuk açıyor; fotoğraflarıyla yemek aşıklarının aklını başından alıyor.

Yemek.com’un en iddialı olduğu içerik gruplarından biri, içinde burnumuza çocukluğumuzun kokusunu getiren klasik yemeklerden, risotto, macaron, scone gibi seksi tatlara kadar farklı tariflerin bulunduran ‘TARİF’ kategorisi. Kısacası tost bağımlısının da, executive chef adayının da, babaannesinin mutfak sırlarına sıkı sıkıya bağlı olanı da kendinden bir şeyler bulabileceği Yemek.com, yemekle aramızdaki gönül ilişkisini hiç olmadığı kadar alevlendiriyor!



İlham veren bir yemek salonu: Ye
Yemek hakkında iştah açan, ağız sulandıran ve faydalı içerikler sunan YE kategorisi, yemeğe olan bağımlılığınızı arttıracak; ‘Usta işi mangal yapmanın 9 püf noktası’, ‘Kırmızı et seçerken dikkat edilmesi gerekenler’ gibi konularla meraklılarına ilham verecek. Bu kategoride aynı zamanda gurme tatlar da unutulmuyor, ‘Diyetisyeninizi bile kandırabileceğiniz 8 farklı tatlı önerisi’ gibi listeler ve yemek önerileri sunuyor.

Lezzet uğruna yollara düşmeye razıysan: Keşfet
Yemek.com’un ‘KEŞFET’ bölümünde ise İstanbul’un en iyi dönercilerinden gurme sandviç mekanlarına, hafızaya kazınacak lahmacunculardan gizli kalmış kuru fasulyecilere kadar birçok mekan önerisi ve tanıtımı bulunuyor. Uğruna yollara düşülesi lezzetlerin kıymetini bilenler ‘Keşfet’ kategorisinin ve şehrin altını üstüne getireceğe benziyor.

Yemek diyarının eğlence merkezi: Şaşır
Yemek.com’un iddialı olduğu bir diğer kategori de ‘ŞAŞIR’. Yemek diyarının en neşeli ortamı olmaya aday bu bölümde güldürürken yediren tespit listeleri, ilginç haberler ve videolar bulunuyor. Yemeğe adanmış bu eğlence merkezinde, ‘Türklerin ve Yunanlıların kuzen olduğuna işaret 12 yemek’, ’17 Maddede sofrada Türkleri tanıma kılavuzu’ gibi lüzumlu konular çok sevdiğimiz liste mantığında karşımıza dökülüyor.

Site için iştahlı bir ekip çalışıyor, ziyaretçiler de katkı yapıyor

Yemek.com’un sahne arkasında farklı zevklerden ve renklerden gelen iştahlı bir ekip çalışıyor. Yemek konusunda hayat okulundan mezun Yemeksepeti’nin içerik projesi olan Yemek.com, yemek, keşfetmek ve şaşırmak isteyenler için en eğlenceli adresiniz. Sitenin ziyaretçileri ise ister okur olarak, ister ilgilendiği yazılara yorum yaparak veya kendi tariflerini, mekan önerilerini ve eğlenceli yazılarını Yemek.com’da yayınlayarak bu leziz maceraya katılıyor. 

Yemek.com hakkında:
Yemeğe dair en eğlenceli ve şaşırtıcı içerikleri, leziz tarifler ve mekan önerileriyle bir araya getiren internet portalı Yemek.com, 2014 yılında yayına girdi. Site yemekle duygusal bağı olan kişilerin aradığı pek çok bilgiye erişmesini sağlamanın yanı sıra, iştah açıcı paylaşımlarıyla da gülümsetiyor. Tarif, ye, iç, şaşır, izle, öğren ve keşfet şeklinde yedi farklı kategorinin bulunduğu sitede ünlü restoranların gizli tariflerinden, keşfedilmeyi bekleyen mekanlara, Türk mutfağının klasikleşmiş yemeklerinin püf noktalarından komik videolara, liste mantığında oluşturulmuş ilginç haberlerden en yeni trendlere kadar farklı birçok içerik bulunuyor. Yemeksepeti’nin sahip olduğu deneyimle hayata geçen Yemek.com’un sahne arkasında farklı zevklerden ve renklerden gelen iştahlı bir ekip çalışıyor. Kullanıcıların da içeriğe katkı sağlayabildiği Yemek.com, Türkiye’de yemekle özdeşleşmiş en kapsamlı internet mecrası olmayı hedefliyor.

*Basın Bültenidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder