14 Eylül 2014 Pazar

TEOXANE DERMOKOZMETİKLER YILLARA MEYDAN OKUMAK İSTEYENLERİN VAZGEÇİLMEZİ OLACAK..

Işık dolgusu başta olmak üzere hyaluronik asit içerikli dermal dolguları geliştiren ve üreten İsviçre laboratuvarı Teoxane, yaşlanma etkilerini geciktirmeye yardımcı olan dermokozmetik ürün grubuyla, yıllara meydan okumak isteyenlerin vazgeçilmezi olacak.

Teoxane Dermokozmetik Grubu Uluslararası Eğitim Uzmanı Elaine Zameck, bir dizi eğitim vermek için geldiği Türkiye’de Teoxane dermokozmetik ürünlerinin özelliklerini anlattı. Vücudumuzdaki en büyük organın cilt olduğunu anlatan Elaine Zameck, bir yetişkinin toplam ağırlığının yüzde 16’sını cildin oluşturduğunu hatırlattı. Vücuttaki toplam hyaluronik asidin yüzde 50’sinden fazlasının ciltte olduğunun altını çizen Elaine Zameck, “Cilt vücudumuzu dış etkenlere karşı korurken, vücut ısısını düzenler. UV ışınlarından korunmak için melanin üreten cildimiz, hücre içi ve dışı su dengesini sabitlemek ve kayganlığın sağlanması için lipid üretir. Cildimiz kendini doğal yollarla yeniler. Bazal hücre tabanında yeni hücreler oluşur ve yavaşça yukarı çıkarak yeni bir koruyucu tabaka yaratır. Hidrasyon yokluğunda, hücreler normal bir biçimde dökülmez ve sonuç kuru, pürüzlü ve pul pul olmuş cilttir. Ölü hücreler cilt yüzeyinde asılı kalarak cansız bir cilt tonu oluşturur” diye konuştu.  




Cildimizin hayat boyunca doğal yollarla biyolojik olarak iç faktörlerle yaşlandığını anlatan Elaine Zameck, kişisel ihmal, hayat biçimi, hava kirliliği, sigara, güneşe maruz kalma ve alerjenlerin de dış yaşlanmaya neden olduğunu söyledi. İç yaşlanmanın temel sebebinin Trans Epidermal Water Loss (TEWL) olduğunu ifade eden Elaine Zameck, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yaşlandıkça, hücrelerimiz su tutma kabiliyetini yitirir. Daha fazla su içmek cildin su tutması için yeterli değildir. Su ihtiyacı giderilmiş hücreler daha iyi işlev, iyileşme ve yenilenme sağlayarak cildin koruma işlevini saklı tutar. Dış yaşlanmanın ana nedeni ise serbest radikal hasarıdır. Serbest radikaller, hava kirliliği, radyasyon, sigara veya güneşe maruz kalma gibi etkenlerle oluşan kararsız moleküllerdir. Serbest radikaller hücre zarını tahrip edebilir, hatta hücre DNA’sına kadar inebilir. Hasar birikir ve hücre işlevi bozulmaya ve yaşlanmaya başlar.”
Yaşlanan ciltte su kaybına engel olmak için önlem almak gerektiğine işaret eden Elaine Zameck, epidermal ve dermal katmanların nem tutmasının esnek ve nefes alan bir bariyerle mümkün olabileceğini söyledi. Hyaluronik asidin doğal yolla nem tutmak için hücre dışı alanda bulunduğunu anlatan Zameck, hyaluronik asidin ciltte nemi tutan ana madde olduğunu ifade etti. Her hyaluronik asidin aynı olmadığını belirten Zameck, Teoxane dermokozmetik ürünlerinde kullanılan çapraz bağlı hyaluronik asidin su tutumunu artırarak daha esnek yapısal bir ağ yaratmaya yardımcı olduğunu vurguladı. RHA™’nın (Resilient Hyaluronik Asit) Teoxane’ın kırışıklık doldurma enjeksiyonları için geliştirdiği özgün çapraz bağlı hyaluronik asit ürünü olduğunu belirten Zameck, “Teoxane cilt bakım ürünlerinde kullanılan hyaluronik asit, ışık dolgusunda kullanılan RHA ile aynıdır. RHA cilde derin nemlendirme ve koruma sağlarken, hücre yenileyici etkisiyle cildin sıkılaşmasına destek veriyor” dedi.



Türkiye distribütörlüğünü Seltek Estetik Çözümler’in üstlendiği Teoxane ürünlerini seçkin eczanelerde satışa sunuluyor. 

*Basın Bültenidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder