10 Ekim 2014 Cuma

İdakew Doğal Ürünler Atölyesi..

Daha önce  burada bahsettiğim Essi Güzellik Merkezi'ne İdaKew doğal ürünleri ile tanışmak üzere 4 blogger arkadaşımla birlikte gitmiştik. İdaKew markasının kurucusu ve ürünleri de bizzat yapan Selma Hanım bu atölye çalışması için yine yanımızdaydı. Kendisinin de yardımları ile çok güzel ve tamamen doğal ürünlerin nasıl yapıldığını öğrenirken, kendimiz için de muhteşem ürünler yaptık.

Öncelikle İdaKew isminin nereden geldiğini merak etmiştim ama o gün Selma Hanım'a sormayı unuttum. Daha sonra konuştuğumuzda ise İda'nın Kaz Dağlarının mitolojik ismi olan İda'dan geldiğini ve Kew'un ise Londra'da yaşadığım günlerde çok sevdiğim İngiliz Kraliyet Botanik Bahçesi yani Kew Gardens'dan geldiğini söyledi. Daha detaylı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz. 
Essi Güzellik Merkezindeki turumuzdan sonra Selma Hanım'ın bizleri beklediği atölye odasına geçtiğimizde, her birimiz için böyle paketler içinde ürünlerimizi yapmak için kullanacağımız malzemeler bizi bekliyordu.



Aynı zamanda yine doğal yağlar, esansiyel yağlar, kokular, doğal kil, balmumu ve diğer gerekli malzemelerden oluşan bir de masa vardı. Tabi bu malzemelerin hepsinin ayrı muhteşem koktuğunu söylememe gerek yoktur. 

Üstte tereyağı gibi gözüken kakao yağı, tamamen doğal ve yenebiliyor. Tadına da baktım bu arada. Altta görülen toz ise saf C vitamini tozu, bu tozdan ürünlerin içine az miktarda koymak yetiyor.

Kil maskesi yapımında kullandığımız doğal kil.

İşte ürünlerimize mis kokularını veren kokular.  Selma Hanım bize hangi kokunun baskın, hangi kokunun alt notada duyulacağını da öğretti. Biz de ona göre istediğimiz, bir arada güzel olur diye düşündüğümüz kokulardan ürünlerimize kattık. Benimkiler tabi bayıldığım turunçgil/limon aromalarından oluştu.

İşte ürünlere anti-aging/koruma-nemlendirme gibi özelliklerini veren esansiyel yağlardan ikisi. Kayısı yağı sanıyorum ki doğal bir anti-oxidan olarak kullanılıyordu. Aynı zamanda anti-aging özelliği de var.

İşte en zevk aldığım zamanlardan biri, vücut peelingi yapımı aşaması. Tamamen doğal deniz tuzu içine, nemlendirici doğal esas yağlar ve çeşitli kokuların katılımı ile oluştu ve banyomda baş köşede duruyor şimdi. Detaylarını ve etkisini daha sonra başka bir yazıda anlatacağım.

Bu da kil maskemin yapım aşaması, bunun da yazısı gelecek tabi.

Bu güzel ve doğal ürünlerle tanıştırdığı için Selma Hanım'a çok teşekkür ediyorum. İdaKew ürünlerini  kendi sayfasından ve Lila Kutu sayfasında buradan detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Bir sonraki yazı ise ürünlerin değerlendirmesi olacak.
Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder