8 Şubat 2013 Cuma

EN KLASİK SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ: PARFÜM!


14 Şubat geldi çattı, bir hediye alma telaşıdır gidiyor. Herkesin aklına ilk gelen veya son ana bırakanların seçtiği ilk hediye kuşkusuz parfüm. Bu yüzden sevgililer gününde parfüm almak basitleşti. Ancak parfüm almak basitlikten ziyade bir klasiktir. Aslında üzerinde en düşünülmeyen hediye gibi görülse de en kullanışlı hediyelerden biridir. Üzerinde ciddi ciddi düşünülerek alınmış bir parfüm ise unutulmaz bir sevgililer günü hediyesi olabilir.
Öncelikle parfümle ilgili önyargılarınızı bir kırın. Parfüm; “kokunu beğenmiyorum al şunu kullanda güzel kok” demek değildir. Zaten “al şunu” mantığıyla hediye verilmez. Böyle veriyorsanız hiç vermeyin daha iyi. Deodorant olsa bu söylenen belki bir nebze doğru olabilir. Ama parfüm ile hediyeyi verdiğiniz kişiye aslında onu ne kadar iyi tanıdığınızı gösterebilirsiniz. Tabi doğru seçilmiş bir parfüm ile elbette...
Her cilt yapısı farklıdır. Ona göre kullanılması gereken kokularda farklıdır elbette. En bilindik örnek olarak; sarışınlara, açık tenlilere meyveli veya çiçekli kokular daha iyi gider. Esmer ve koyu tenli olanlara ise baharatlı kokular. Biz burada uzun uzun cilt ve parfüm uyumundan bahsetmeyeceğiz. Ondan daha önemli bir durum var, sevgilinizin kişiliğine uygun parfüm seçmek!
Eğer sevgiliniz bulunduğu ortamda varlığını hissettiren, maskülen bir karakterse haliyle daha maskülen kokular olan sıcak tahtamsı, floral, narenciye ve misk kokular tercih edilmelidir. Enerji dolu, özgün ruhlu erkekler için en iyi kokular fresh, aromatik ve tazeleyici kokulardır. Eğlenceli, çocuk ruhlu erkekler için ideal koku portakal çiçeği, kehribar, yeşil elma, vanilya aromalı kokular olabilir. Eğer sevgiliniz klasik bir centilmense, sıcak ve elegant kokular tercih edilmelidir. Bazı erkekler kişisel bakımına özen gösterir ve parfümden anlarlar. Bu tarz erkeklere parfüm hediye etmek daha zordur. Bu yüzden klasikleşmiş bir marka en risksiz seçim olacaktır. Burberry Classic gibi, Hugo Boss, Lacoste, Calvin Klein çeşitleri gibi. Markalar gözünüzü korkutmasın, bütün bu markaları artık internetten ucuz fiyata bulabiliyorsunuz. Özellikle sevgililer günü gibi özel günler için özel indirimler oluyor.
Şimdi sıra geldi bayanlara hediye edilecek parfümlere... Evet, erkeklere parfüm hediye etmek daha kolay aslında. Çünkü kadınlar parfüm konusunda erkeklere nazaran çok daha fazla şey biliyor. Ancak bir kadına doğru parfümü hediye ederseniz, sıradan bir hediyeden çok daha değerli olacaktır onun için. Bu yüzden çok dikkatli olmanız gerekiyor.
Kız arkadaşınız romantik, naif ve yumuşak huylu biriyse çok yönlü ve hiçbir bileşenin diğerine baskın olmadığı bir koku seçin. Bir dizi yumuşak meyve, kaymaksı ağaç ve çekici vanilyadan oluşan çiçek kokuları kız arkadaşınız için ideal bir koku olacaktır. Ancak kız arkadaşınız daha feminen, iş kadını diyebileceğiniz biriyse bergamut, böğürtlen ve kızılcık gibi kırmızı meyveler içeren kokular seçebilirsiniz. Kız arkadaşınız giyim kuşamına çok fazla özen gösteriyor, yani birazcık “kokoş” ise onlara baharatlar, yasak meyveler, miskler ve sanslar baştan çıkartan kokular hediye edebilirsiniz. Çılgın, eğlenceli, hınzır kızlar içinse egzotik yasemin, pembe sümbül, beyaz misk, beyaz çay, turunçgil, ananas ve nar gibi kokular tercih edilebilir. Sevgiliniz doğaya, özgürlüğüne düşkün biriyse onun için en iyi kokular fresh kokular olacaktır kuşkusuz.
Parfüm kullanan kişinin kişiliğini yansıtır derler. Bu yüzden doğru seçilmiş bir parfüm kusursuz bir hediye olacaktır. Ancak sakın sevgilinizin önceden kullandığı parfümün aynısını almayın. Bu hediyeyi alırken onu hiç önemsemediğinizi düşündürebilir. Aynı markayı alıyorsanız bile tamamen aynı ürünü almamaya özen gösterin. Risksiz gibi görünse de bu durum yanlış bir parfüm seçmekten  bile daha kötüdür.


*Basın Bültenidir.

1 yorum:

  1. @mustafahazırcı.. Parfüm en kolay ve kurtarıcı gibi gözüküyor dimi,?

    YanıtlaSil