8 Ocak 2015 Perşembe

2015’E TAZE BİR BAŞLANGIÇ YAPIN…

M-Onep Klinikleri Dermatoloji Uzmanı Dr. Filiz Altıoğlu Çığ 2015’e yenilenerek girmemiz için pratik, ekonomik ve etkin yöntemler hakkında bilgiler verdi.





2015’E TAZE BİR BAŞLANGIÇ YAPIN…
2015 planlarınıza daha genç, sağlıklı, güzel olmayı koydunuz mu? M-Onep Klinikleri’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Filiz Altıoğlu Çığ ekonomik, etkin ve hızlı gençlik ve bakım yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Yüz gençleştirmede ekonomik, hızlı, etkin çözüm: Gençlik Kalemi
Cildimizi vitamin iğneleri, hyalüronik asitlerle içeriden, peelingle, roller vb. uygulamalarla dışarıdan yenilemeye, güçlendirmeye çalışırız. Gençlik Kalemi Dermastamp ise cildi içten ve dıştan aynı anda yenilemek için mükemmel bir seçenek sunuyor. Gençlik Kalemi; Dermastamp cihazı üzerinde bulunan 6 çelik iğnecikten ve cildin ihtiyacı olan anti aging ürünü depolamaya tarayan bir haznecikten oluşur. Cildin ihtiyacı olan nem sağlayan, leke karşıtı ya da anti aging ürünler Gençlik Kalemi’nin ürün haznesine konur ve aynı anda cilde verilerek etkinin artırılması sağlanır. Nano teknoloji ile üretilmiş, leke giderme, kırışıklıkları hafifletme, mor halkaları ve ödemleri azaltma vb. özellikteki ürünlerle uygulamanın gücü artırılır. Bilindiği üzere dışarıdan verilen vitamin, hyalüronik asitlerle cildin güçlenmesi, cilt bariyerinin kuvvetli oluşundan ötürü sınırlı bir başarı sağlar. Gençlik kalemi ile açılan küçük kanallardan derinin alt tabakalarına kadar ulaşan büyüme faktörleri, bitkisel kök hücre ekstreleri, vitamin ve serumlar Gençlik Kalemi Dermastamp’in başarısını ve sonuçların kalıcılığını artırır.

Kuruyan dudaklara ve ciltlere nemlendirme kürü
Kış aylarında soğuk hava, rüzgar ve soğuk suyun etkisiyle cilt ve dudaklar daha kurur ve çatlar. Daha nemli, parlak bir cilde sahip olmak istiyorsak nemlendirici ve parlatıcı özelliği ön planda olan dolgulardan kış ayında 4 seans, dudağa da 1 seans yaptırırsak kışı daha rahat ve güzel geçiririz.

Keyifle incelten Sobike Aquabiking ile tanışın
Tek kişilik bir makinede, 18 hidromasaj ünitesini, renk terapisini, aromaterapik uygulamaları; ekolojik bir teknik oda ile birleştiren Sobike;  egzersiz ve inceltici terapileri bir arada sunuyor.  Sobike;  sadece formu korumak amaçlı değil, varis ve ödem tedavilerine yardımcı olmak, sakatlanan sporcuların rehabilitasyonu, hamile ve ileri yaş egzersizlerinde de güvenle kullanılıyor.  

Kişisel bir kabinde, seansları kullanıcının başlatıp bitireceği şekilde ayarlanan sistem; TV izleyip müzik dinleyeceğiniz ve sadece size ait bir küvet ve odada uygulanıyor. Üstelik su belinize kadar geldiği için saç kurutma, makyaj bozulması gibi sorunlar da yok. 45 dakikalık seanslarda 300-500 arası kalori yakılan bu sistem, Dünyada Pippa Middleton, Beyonce, Laure Manaudou (Fransız milli yüzücü), Kate Middleton, Nolwenn Leroy, Melanie Laurent, Britney Spears tarafından da kullanılıyor.

Gençliğin sırrı damarlarınızda dolaşıyor:
Cildinizi onarmak ve yenilemek için bir başka etkin ve ekonomik çözüm; kişinin kendi kanını zenginleştirerek cildi yenileme amaçlı uygulanması olan PRP’dir.   

PRP, Trombositler yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulamasıdır. Bu uygulamada kişinin kendi vücudundan steril ve kapalı bir kit yardımıyla küçük miktarda kan alınır. Ardından alınan kan özel bir tüpe konularak santrifüj işlemine tabi tutulur, sonra bileşenlerine ayrıştırılır. Elde edilen az miktardaki, trombositler yönünden zenginleştirilmiş plazma (PRP) yine aynı kişiye enjekte edilir. PRP ile cildin yenilenmesi, lekelerin hafiflemesi, çizgilerin azalması için gereken büyüme faktörleri verilmiş olur. PRP tedavisinin kişinin kendi kanından elde edilerek uygulandığı için alerjik yan etkiler minimumdur uygulanması
 Yeni kolajen oluşumunu hızlandırarak deriyi en doğal biçimde yeniden canlandırarak gençleştirmekte ve deriye esnekliğini ve parlaklığını yeniden kazandırmaktadır. 40 yaş sonrası kırışıklık, sarkma, cildin canlılığını yitirmesi, volumetrik doldurma, akne izi, leke, çatlak (stria) gibi şikayetleri gidermede ve saç tedavilerinde ve yara iyileşmesi üzerinde PRP yöntemi diğer yöntemlerle birlikte veya tek başına denenebilecek oldukça etkili bir uygulamadır.



Lekesiz canlı parlak elleri kim istemez?
Yüzündeki leke ve kırışıklıklar için çeşitli uygulamalar yapan birçok kişi ellerine aynı özeni göstermez. Ellerimiz de aynı şekilde kırışır, lekelenir, damarlar belirginleşir, donuklaşır ve elastikiyetini kaybeder. Cildiniz sağlığınız için ne kadar önemli ise, hyalüronik asit de cildiniz için o kadar önemlidir. Cildinizde doğal olarak var olan bu madde, suyu tutarak ellerinizi nemlendirir, gerginliği ve tazeliğini korumasını sağlar. Cildinizin hyalüronik asit üretimi çeşitli nedenlerle azalır ve cildiniz elastikiyetini ve canlılığını kaybeder. Cildin bu doğal kaybını el dolguları cildinize geri verir. Deriye enjekte edildiğinde, derinin yenilenmesini sağlayarak cildi sıkılaştırır, nemli ve taze doğal bir canlılık, daha genç ve sağlıklı bir görünüm verir. Elleri bu yöntemle gençleştirip el cildini canlı parlak hale ve eli de daha dolgun göstermek mümkündür. Uygulama 15-20 dakikada tamamlanır. El gençleştirme ve yenilemede PRP ve çeşitli peelinglerden de yararlanılabilir. El üstü lekeleri için peeling ve lazer uygulamalarıyla oldukça güzel sonuçlar alınmaktadır.

Oksijen Terapi ile cildinize derin bir nefes aldırabilirsiniz:
Oksijen Terapisi’nde iğne kullanılmadan cildin en alt tabakasına, oksijen ve etkili aktif maddeler birleşerek daha derin bir cilt bakımını amaçlanıyor. Bu yöntemle cilt dokusunun yüksek basınçlı bir aletle oksijen alması sağlanıyor. Haftalık ve aylık olarak seanslar ile yapılan bu tedavinin sonucunda kişinin cildi gerginleşiyor ve canlanıyor. Terapi ile göz çevresi ve dudak kenarlarında kas hareketlerine bağlı olarak meydana gelmiş olan kırışıklıkların onarımını hızlanıyor, oksijen bu bölgelerde kollejen sentezini tetikliyor.  Ayrıca terapi kitinin içinde yer alan aktif maddelerin etkisiyle cilt toparlanıyor ve ciltteki kan dolaşımı hızlanıyor. Terapi’nin bir başka faydası ise kullandığımız anti aging (yaşlanma karşıtı) özellikli serum ve nemlendiricilerin ciltteki emilimini artırması.

                                                    Erkek bakımında lazer mucizesi
Aşırı kıllar-tüyler erkekleri de kadınlar kadar rahatsız eder. Daha bakımlı görünmek ve güncel sakal bıyık modasını takip etmek için erkekler MedLite ve diod lazer teknolojisinden yararlanıyor. Medlite tüyleri zayıflatarak azaltıyor, acı hissi diğer lazerlerle kıyaslandığında yok denecek kadar az. Medlite sistemini M-onep Klinikleri’nde her mevsim güvenle kullandıklarını belirten Dermatolog Dr. Filiz Altıoğlu Çığ; “Erkekler bize en sık sırt/omuz bölgelerindeki aşırı kıllanmadan yakınarak geliyorlar. Bunun yanında el sırtı, ön kol, kaş arası ve sakal üstü en çok şikayet edilen bölgeler. Sakal bölgesindeki kıl dönmeleri için de lazer epilasyondan yararlanabiliyoruz” diyor. M-Onep Klinikleri’nde bu sistem ayrıca kaş çevresi yanak ve boyundaki istenmeyen tüyleri gidermek için de kullanılıyor. Sakal, bıyık ve kaşlarda belirledikleri çizgi dışında olan tüylerden rahatsız olanlara talepleri üzerine sakal-bıyık tasarımı konusunda da yardımcı olunuyor.



*Basın Bültenidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder