26 Mart 2013 Salı

The Balm Hot Mama vs. Nars Super Orgasm..

Elimde pek çok değişik markadan pek çok allık var. Renkler birbirinden çok değişik gibi görünse de temelde aynı renkler etrafında dönüyoruz aslında, The Balm Hot Mama ve Nars Super Orgasm'da bu birbirine çok benzeyen tonlardaki allıklardan. Geçen pazar günü 7-24Makyaj blogunun sahibesi Aysel bu allıklar arasında tereddüte düştüğünü söyleyince, ben de almayı düşünenlerin daha rahat karar vermesi için bir karşılaştırma yapayım dedim.

Önce dış görünüşten başlayalım..  Nars ambalajları siyah, plastik gibi, oldukça sağlam ama dikkatli olunmazsa yine de kırılabilir, kolay toz tutan ve kirlenen yapıda, The Balm kalın kartondan ve sağlam görünmekle birlikte ne de olsa karton olduğu için ıslanmaya gelmez. Bunun dışında The Balm ambalajlarının kapak süslemeleri de çok albenili.

Görünüşleri birbirlerine çok benziyor. 

Nars'ın rengi daha şeftaliye dönük ve içinde minik ışıltılar varken The Balm daha mat ve daha pembe tonlu.

Elimin üstüne çok yoğun şekilde Hot Mama ve altına da yine yoğun olarak Super Orgasm uyguladım. Hot Mama bariz şekilde pespembe iken Super Orgasm'ın pembeliği daha az ve yoğun uygulamada ışıltıları belli oluyor.

Bilekte görünüşü de bu şekilde..

Sonuca gelirsek, tabi kişisel fikrim Nars bütün High End markalar içinde en sevdiklerimdendir ve ürünleri içinde de Super Orgasm ilk aldığım ve çok severek kullandığım allığıdır. İçindeki yoğun simler yanakta çok belli olmaz ve gündelik kullanım için de yaz-kış çok uygundur. Neredeyse bütün cilt tiplerine uyar. Yüze çok güzel aydınlık verir. Hot Mama drugstore markalar içinde artık çok uygun fiyata bulabileceğiniz bir allık, mat pembe yapısı günlük kullanıma uygundur. Her ikisinin de pigmentasyonu oldukça yüksektir. Kalıcılıkları akşama doğru tazeleme gerektirse bile özellikle fazla terlenmeyen kış aylarında bütün gün idare ederler. Gramajlarını hatırlamıyorum ama asla bitiremeyeceğimi biliyorum. Fiyat konusuna gelirsek, Nars en son zamlarla 78 TL. olmuş. Hot mama ise 20 TL. civarında diye hatırlıyorum.
Ben de The Balm Hot Mama'yı ilk gördüğümde Super Orgasm'ın dupe'u sanmıştım aslında çok da alakaları yok. O nedenle hangi allığı alacağınız tamamen sizin kişisel zevkinize kalmış bir şey. Ama ben kişisel olarak çok memnun olduğum Nars Super Orgasm'ı tavsiye ederim, gerçekten fiyatı fazla görünse bile alabileceğiniz en iyi allıklardan biridir. Umarım bu karşılaştırma bu iki allık arasında tereddüte düşenlere yardımcı olabilmiştir.
Sevgiler.

14 yorum:

  1. Canım yazı için gerçekten çok teşekkür ederim, hakikaten super orgasm olayı daha da aklımı çelmeye başladı sanırım en iyisi gidip sephorada bir denemek başka türlü anlayamayacağım cildimde nasıl duracağını:) çok simli şeyler sevmesem de super orgasmın simlerini çok merak ediyorum ne yalan söyleyeyim:)

    YanıtlaSil
  2. @7-24makyaj.. rica ederim canım.. bu sim konusuna çok takılma yüzünde deneyince çok şaşıracaksın ve çok beğeneceksin.. şu anda benim yüzümde var ve ışıltısı çok dengeli..

    YanıtlaSil
  3. Ben ne simli allık, ne de simli ruj kullanabiliyorum. Hatta farı da simsiz tercih ediyorum, mümkün olduğunca da kullanmıyorum zaten. Nası geçiçek bu yaa :))

    YanıtlaSil
  4. @happiestbride.. bazı simli ürünler konusunda haklısın disko topuna çeviriyor insanı ama bu allığa bir şans vermeni isterim.. o simler çok görünen ve kötü duran simler değil..çok yakışacağına eminim..

    YanıtlaSil
  5. ben de hot mama kullanıyorum seviyorum da ama şimdi böyle bariz kıyaslanınca cidden nars daha iyi göründü gözüme:)))

    YanıtlaSil
  6. @melislicious.. hot mamayı da çok severim ama nars super orgasm bir klasiktir bence.. o her zaman favorim olacak.. :-))

    YanıtlaSil
  7. 3 kuruş fazla olsun Nars olsun diyeceğim ama keşke 3 kuruşluk fark olsaydııı!!! :) Bayılıyorum Orgasm allığa !!! <3

    YanıtlaSil
  8. @naslı... nars için verdiğim paraya acımıyorum bu allık için değer kesinlikle.. :-)) aslında hepsine değer de bakma..:-)))

    YanıtlaSil
  9. canım ben de yenı edındıığım sleek lace allık setın ortanca rengını nars orgasm a cok benzettım yalnızca sim yerıne ısıltısı daha yogun :)
    super yazı ıcın emegıne saglık dıyorum

    YanıtlaSil
  10. @seraptan.. Çok teşekkürler canım :)) allığını güle güle kullan ..

    YanıtlaSil
  11. kesinlikle nars çok daha güzel duruyor ciltte keşke fiyatı bir miktar daha düşük olsaydı :(

    YanıtlaSil
  12. @pembedudaklar.. Evet nars biraz daha uygun olsa başka allıklarda da gözüm var benim :))

    YanıtlaSil
  13. @kzmetikdenizkizi.. Bence de en iyisi..:))

    YanıtlaSil