28 Ağustos 2012 Salı

Nars Makyaj Fırçalarım..

Bugün hepimizin sevgilisi ve vazgeçilmezi olan makyaj fırçalarından iki tanesini anlatacağım. Kendileri Nars'ın ve de benim en gözde makyaj fırçalarım oluyorlar. Bu fırçalar Japon Geyşalarından esinlenerek yaratılan Kabuki Artisan serisinden bir tanesi Kabuki Ita, diğeri de, Kabuki Yachiyo. Her iki fırça da çok amaçlı kullanılabilecek şekilde tasarlanmış.


 İşte bu Kabuki Ita.. Aslında Nars Şaşkınbakkal mağazada bana ilk makyaj yaptıklarında fondötenimi bu firçayla sürmüşlerdi ve hayran kalmıştım ne kadar rahat sürülüp dağıtıldığına. O gazla fırçayı da hemen almıştım. Evet fondöteni çok güzel sürüyor ve dağıtıyor ama bu işlemi yapması biraz uzun sürüyor, yani her sabah acele ile fondöten sürmeye uygun değil. Ama Özel makyaj gerektiren gün ve gecelerde ve aceleniz de yoksa uygulaması çok güzel ve rahatbir fırça. İlk zamanlarda biraz dökülme problemi oldu ama artık yok, kılları düzenli olarak MAC fırça temizleme solüsyonu ile yıkıyorum. Tek problem şu anda fırçanın girintilerine giren ve çıkmayan fondöten kalıntıları. Tabi bu fırçayı sadece fondöten sürmek için değil, kontör için de kullanabilirsiniz.


 Bu muhteşem fırça da Kabuki Yachiyo. Bu fırçaların benzerlerini Japon Geyşalar makyajlarını yaparken kullanırlarmış. Bu fırça da oldukça çok amaçlı bir fırça, allık, bronzlaştırıcı, aydınlatıcı veya far bazı sürme işlemlerinin hepsini bu fırça ile yapabilirsiniz. Ben genelde seyahatlerimde bu fırçayı ve bunun yanında bir de göz makyajı için bir fırça alıyorum yanıma. Böylece yanımda bütün fırça koleksiyonumu taşımama da gerek kalmıyor. Kıllarında hiçbir dökülme problemi olmadı, yine aynı şekilde MAC fırça temizleyici solüsyon ile temizliyorum.

Bu iki fırçayı 2 sene kadar önce Nars Şaşkınbakkal Mağazasından almıştım. Fiyatlarını ne siz sorun ne ben söyleyeyim. İkisine birlikte küçük bir servet harcamıştım o zamanlar denilebilir. Şu kadarını söyleleyim ikisinin de fiyatı 100 TL.'nin baya bir üzerindedir şu anda, ben zaten o civarda birşeye almıştım bunları. Kabuki Ita çok lazım olmayabilir ama Kabuki Yachiyo için paraya kıyıp alınabilir derim ben. 
Aslında bir de Nars blender fırçam var ama onu da başka bir yazıda tanıtırım artık.
Sevgiler.

5 yorum:

  1. Servet oldugu konusunda hem fikiriz:) ama omurluk olduklarida kesin... Gule gule kullan

    boyaynasiyansimacisi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. @boyaynasıyansımacısı.. teşekkür ederim.. gerçekten uzun süre kullanılır bunlar..

    YanıtlaSil
  3. ben de yachiyo kullanıyorum uzun zamandır. kılları arada yüzümde kalıyor,ama dediğin gibi çok amaçlı bir fırça olduğu için ben de her yere götürüyorum.

    YanıtlaSil
  4. YaChiyo benim için fırçada Nirvana... Simdi değil ama ılerde mutlaka...

    YanıtlaSil
  5. @myownprivatenonsense..ıtanın kılları daha çok dökülme eğiliminde halbuki bende..
    @luna... mutlaka al canım çok kullanışlı memnun kalacaksın..

    YanıtlaSil